diumenge, 29 de juliol del 2012

Neix Plaça21

Sota la denominació prou explícita de PLAÇA21 un grup de ciutadans i ciutadanes ens hem decidit a donar un pas endavant. Un pas per constituir-nos com una entitat amb voluntat d’actuar públicament i amb l’objectiu de ser presents amb veu pròpia en l’escenari polític català. Així comença el manifest fundacional d'aquesta nova entitat.

Us convido a llegir aquest Manifest i a conèixer la plana web www.pl21.cat de PLAÇA21.

Si ho compartiu, amb la teva col·laboració podrem aconseguir que PLAÇA21 sigui present a l'Empordà i arreu de Catalunya. Afegiu-vos-hi!









1 comentari:

  1. Hola Joan, m'agrada que et tornis a activar, Catalunya necessita un nou socialisme, propi i sense sucursalismes distorsionadors. Ara també t'he de dir que pels que creieu en el federalisme, l’únic camí viable per assolir la integració de Catalunya en un estat federal, és la proclamació prèvia de la independència. A partir d’aquí i només a partir d’aquí, és possible la integració lliure i voluntària d’un conjunt d’estats federats. Perquè dos coses s’uneixin, primer han d’estar separades i seguir un procés d’encaix.
    Perquè una federació d’estats existeixi, s’han de reconèixer com a tals entre si mateixos. Com és possible muntar una federació d’estats quan un d’ells es considera dominant sobre l’altre?. Com és possible que Espanya ens consideri un Estat si ni tant sols ens volen considerar com a Nació?. És del tot impossible tenir resposta a aquestes preguntes des de la situació constitucional actual.
    Si es vol seguir el camí del federalisme, cal primer deslligar-nos de tots el vincles, constituir-nos com a Estat Propi i, a partir d’aquí, construir la federació des de fonaments democràtics i sòlids, primer amb la manifestació clara de la voluntat popular de unir-se en una federació, segon, iniciant un procés constituent de igual a igual i, tercer, amb l’acceptació de la constitució federal resultant, mitjançant referèndum independent a cada un dels diferents estats que la formaran.
    La independència és doncs l’objectiu que també han de tenir els federalistes, per això davant de les properes eleccions al Parlament de Catalunya, cal que arribeu al convenciment de que, sigui quina sigui la vostra orientació política, cal que incorporeu la decisió de proclamar la independència, com a primera acció parlamentària dintre del vostre programa electoral.
    Ànims i endavant.
    Jesús

    ResponElimina