diumenge, 22 de març del 2015

L’Empordà comença a caminar cap a la seva declaració com a Reserva de la Biosfera

Aquest passat dissabte, la delegació de la Fundació Catalunya Europa a l'Empordà va reunir al restaurant Alauda - Jocs de l’ Estartit a 26 persones en un sopar col·loqui per analitzar el camí a seguir per declarar l’Empordà Reserva de la Biosfera, obrint la possibilitat que aquesta tingui un caire transfronterer.
El ponent del col·loqui va ser en Josep Capellà, assessor en gestió pública de turisme i coordinador de la xarxa europea de territoris surers (Retecork) que va exposar les característiques que un territori ha de tenir per ser considerat per la Fundació M&B (Man and Biosphere) com a candidat a la designació com a Reserva de la Biosfera per part de la Unesco.
El col·loqui obert va ser molt participatiu i amb l'assistència de representants de diferents àmbits: institucional, universitari i entitats del territori. Els assistents van fer seva l’idea de que la futura Associació Amics dels Parcs Naturals de l’Empordà, que s’està constituint a partir de l’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, esdevingui un ens que lideri des del teixit associatiu aquesta iniciativa. Per començar a treballar en el necessari suport dels territoris implicats i de les seves entitats culturals, ambientalistes, sectors econòmics i administracions públiques, redactaran un document de síntesi on es recolliran les raons que fonamenten la petició.
Els assistents van valorar especialment el fet de que el Govern de la Generalitat de Catalunya s'ha posicionat en el sentit que el territori empordanès gaudeix de les característiques que es demanen i hagi expressat el suport a la declaració de l'Empordà com a Reserva de la Biosfera.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada