dissabte, 25 d’abril del 2015

Inauguració 12ª Fira del Paisatge de Palau Saverdera

La dinàmica AAVV de Palau Saverdera ha inaugurat la 12ª edició de la Fira del Paisatge a Catalunya amb un conjunt d'activitats al llarg del cap de setmana del 24 al 26 d'abril.

A l'acte inaugural, vaig destacar el balanç de les onze edicions anteriors, amb un treball constant i altruista de l'entitat organitzadora, que han situat a la Fira del Paisatge com un referent més enllà del marc local, amb activitats fora del municipi i reflexionant sobre temàtiques comarcals.

La Fira té una clara funció de sensibilització a la població, però, també, a l'administració. Un bon exemple que des de la societat s'exerceix una influència en la presa de decisions dels afers públics.

Al llarg d'aquests anys, s'ha avançat en la posta en valor del patrimoni natural i cultural, sobretot, en la seva conservació i preservació. Ara cal posar l'accent en la seva funció educativa i en la dinamització econòmica del territori.

L'aposta pel turisme cultural és la via per a desestacionalitzar l'activitat turística, amb efectes en el foment de l'economia i la generació d'ocupació.

L'aposta pel turisme cultural comporta apostar per la qualitat. I pel patrimoni natural i cultural de Palau Saverdera això significa: 1) organitzar visites guiades a les rutes megalítiques; 2) obertura al públic amb horaris de visita a espais d'un gran interès, com el poblat neolític de Can Isach i l'església romànica del segle XI; 3) informació i difusió.

La Fira del Paisatge de Palau Saverdera és un bon exemple de feina ben feta i un estímul per obrir nous horitzons en la gestió del patrimoni natural i cultural empordanès.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada